Recept:broodje ei met zeekraal

Ingrediënten: 4  eieren, 2 el witte balsamico, 4  kleine focaccia broodjes, 1 zoete ui (in ringen gesneden), 1  handje jonge sla, 4 el bladpeterselie, (grof gehakt),100 g zeekraal, versgemalen zwarte peper en zout.

Voor de dressing:2 tl geraspte mierikswortel, 1 dl sojaroom, 1 el witte balsamico, 1 el, vloeibare honing, versgemalen zwarte peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de dressing en bewaar koel. Breng een ruime pan water aan de kook met de balsamico en het zout. Wanneer het water kookt breek je voorzichtig de eieren één voor één in het kokend water. Zet het vuur af en laat ze 3 minuten stollen. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze op een keukenpapier uitlekken.

Snijd de focaccia  doormidden en beleg met enkele blaadjes sla, bladpeterselie, zoete uiringen en enkele takjes zeekraal. Besprenkel met de dressing. Leg daarop het gepocheerde ei, kruid met zwarte peper en dek af met het bovenste deel van de focaccia.

Kippen kijken

Nieuws

30 maart 2015
Biologisch Pluimveebedrijf de Zandschulp in Overberg (Utrecht) heeft volgens de vakjury de mooiste kippenuitloop 2015. Het publiek koos voor het biologisch pluimveebedrijf van Kees Sijbenga uit Hooghalen (Drenthe). Dat is de uitkomst van de...
5 maart 2015
Paaseieren kan je verven met kleurstoffen uit de natuur, zoals spinazie, uienschil, bieten of bessen. Vrolijk Pasen!