Recept:broodje ei met zeekraal

Ingrediënten: 4  eieren, 2 el witte balsamico, 4  kleine focaccia broodjes, 1 zoete ui (in ringen gesneden), 1  handje jonge sla, 4 el bladpeterselie, (grof gehakt),100 g zeekraal, versgemalen zwarte peper en zout.

Voor de dressing:2 tl geraspte mierikswortel, 1 dl sojaroom, 1 el witte balsamico, 1 el, vloeibare honing, versgemalen zwarte peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de dressing en bewaar koel. Breng een ruime pan water aan de kook met de balsamico en het zout. Wanneer het water kookt breek je voorzichtig de eieren één voor één in het kokend water. Zet het vuur af en laat ze 3 minuten stollen. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze op een keukenpapier uitlekken.

Snijd de focaccia  doormidden en beleg met enkele blaadjes sla, bladpeterselie, zoete uiringen en enkele takjes zeekraal. Besprenkel met de dressing. Leg daarop het gepocheerde ei, kruid met zwarte peper en dek af met het bovenste deel van de focaccia.

Kippen kijken

Nieuws

22 augustus 2014
Bionext is genomineerd voor de vakjuryprijs en de publieksprijs van de NRC Charity Awards! Onze advertentie ‘Is een paprika een uitvinding? Nee!’ trok in de voorronde de aandacht van de organisatie. Er waren maar liefst 212 aanmeldingen en nu zijn...
26 juni 2014
De open dag van biologisch pluimveebedrijf de Biohof in Terschuur trok veel belangstellenden tijdens het Lekker naar de Boer-weekend. Adopteer een Kip organiseerde een speciale actie: bezoekers mochten buiten in ’t zonnetje met een biologische...