Frequently Asked Questions - Betalen en geldzaken

U kunt een elektronische factuur proforma ontvangen voor uw administratie of declaraties als u dit wilt. U kunt dit aangeven in een mail naar info@adopteereenkip.nl.

Als u uw doorlopende machtiging wilt stopzetten, kunt u dit per mail, telefonisch of schriftelijk aan ons laten weten. U ontvangt een bevestiging zodra het doorgevoerd is.

Onze adresgegevens:
Bionext / Adopteer een Kip
Laan van Vollenhove 3221
3706 AR Zeist

tel: 030 - 233 99 77
mail: info@adopteereenkip.nl

Indien u via de website een Kipadoptie voor uzelf heeft besteld, dan heeft u gemachtigd tot wederopzegging. De inschrijving wordt dan automatisch door ons verlengd totdat u opzegt. Indien u een cadeautje besteld heeft, heeft u een eenmalige machtiging afgegeven. De adoptie stopt een jaar na activering vanzelf. Degene die het Kipkado geactiveerd heeft, krijgt een jaar na activering de vraag om te verlengen.

U kunt uw bestelling doorgeven via info@adopteereenkip.nl of bel +3130 233 99 77. Vermeld dat het om een betaling uit het buitenland gaat. Wij sturen u dan een factuur toe met IBAN-nummer en BIC-code. Op deze manier kunt u het geld zelf overmaken. Bij overschrijving graag het factuurnummer vermelden. Dit maakt de afhandeling voor ons makkelijker.

Meestal wordt het geld binnen 2 tot 3 weken na bestelling geïncasseerd. Sneller kan niet in verband met Europese regelgeving met betrekking tot incasso's. Als u een doorlopende incasso heeft afgegeven, wordt uw bijdrage in de daarop volgende jaren in de startmaand van uw adoptie afgeschreven. U krijgt van uw bank een aankondiging voor afschrijving.

U heeft het misschien al gelezen: de komende maanden wordt in Nederland de SEPA-betaalstandaard ingevoerd. Vanaf nu incasseert Bionext, de organisatie achter Adopteer een Kip, uw bijdrage via SEPA.

De rekeningnummers in ons systeem zijn automatisch omgezet naar het nieuwe IBAN-rekeningnummer. U hoeft dus niets te doen.

Op uw bankafschrift zult u de volgende elementen terugzien:
• Incassant ID: dit is een unieke code die Bionext als incassant van de bank heeft gekregen. Het incassant ID van Stichting Bionext is: NL58ZZZ410248170000.
• Machtigingskenmerk: uw machtiging aan Bionext voor Adopteer een Kip krijgt ook een uniek kenmerk.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons via Info@adopteereenkip.nl of tel. 030-233 99 77 (werkdagen van 10 tot 16 uur)

Algemene informatie over IBAN vindt u op www.overopiban.nl/consumenten

Als u via de website bestelt, is alleen machtiging voor incasso mogelijk. Doorlopende incasso bij een eigen adoptie, eenmalige machtiging bij een cadeautje.
Incassomachtigingen zijn makkelijk voor u en voor ons en beperken de administratieve kosten en het papiergebruik.
Indien u liever een factuur ontvangt, dan is dit alleen mogelijk als u akkoord gaat met een jaarlijks terugkerende factuur.
Bedrijven kunnen voor hun bestelling uiteraard ook eenmalig een factuur ontvangen.
U kunt voor een bestelling die per factuur betaald gaat worden contact met ons opnemen:

tel: 030 - 233 99 77
mail: info@adopteereenkip.nl

Kippen kijken

Nieuws

17 november 2015
Op zoek naar een origineel en duurzaam Sint of Kerst (relatie)geschenk?Geef een Kipkado!
20 oktober 2015
Wist je dat je Adopteer een Kip tegenwoordig ook op Facebook kunt vinden? Je vindt er tips, weetjes, recepten en nog veel meer dus kom snel kijken, like Adopteer een Kip en maak kans op een leuk kookboek! Onder de eerste 300 likes verloten...