Frequently Asked Questions - Betalen en geldzaken

U kunt een elektronische factuur proforma ontvangen voor uw administratie of declaraties als u dit wilt. U kunt dit aangeven in een mail naar info@adopteereenkip.nl.

Als u uw doorlopende machtiging wilt stopzetten, kunt u dit per mail, telefonisch of schriftelijk aan ons laten weten. U ontvangt een bevestiging zodra het doorgevoerd is.

Onze adresgegevens:
Bionext / Adopteer een Kip
Laan van Vollenhove 3221
3706 AR Zeist

tel: 030 - 233 99 77
mail: info@adopteereenkip.nl

Indien u via de website een Kipadoptie voor uzelf heeft besteld, dan heeft u gemachtigd tot wederopzegging. De inschrijving wordt dan automatisch door ons verlengd totdat u opzegt. Indien u een cadeautje besteld heeft, heeft u een eenmalige machtiging afgegeven. De adoptie stopt een jaar na activering vanzelf. Degene die het Kipkado geactiveerd heeft, krijgt een jaar na activering de vraag om te verlengen.

U kunt uw bestelling doorgeven via info@adopteereenkip.nl of bel +3130 233 99 77. Vermeld dat het om een betaling uit het buitenland gaat. Wij sturen u dan een factuur toe met IBAN-nummer en BIC-code. Op deze manier kunt u het geld zelf overmaken. Bij overschrijving graag het factuurnummer vermelden. Dit maakt de afhandeling voor ons makkelijker.

Meestal wordt het geld binnen 2 tot 3 weken na bestelling geïncasseerd. Sneller kan niet in verband met Europese regelgeving met betrekking tot incasso's. Als u een doorlopende incasso heeft afgegeven, wordt uw bijdrage in de daarop volgende jaren in de startmaand van uw adoptie afgeschreven. U krijgt van uw bank een aankondiging voor afschrijving.

U heeft het misschien al gelezen: de komende maanden wordt in Nederland de SEPA-betaalstandaard ingevoerd. Vanaf nu incasseert Bionext, de organisatie achter Adopteer een Kip, uw bijdrage via SEPA.

De rekeningnummers in ons systeem zijn automatisch omgezet naar het nieuwe IBAN-rekeningnummer. U hoeft dus niets te doen.

Op uw bankafschrift zult u de volgende elementen terugzien:
• Incassant ID: dit is een unieke code die Bionext als incassant van de bank heeft gekregen. Het incassant ID van Stichting Bionext is: NL58ZZZ410248170000.
• Machtigingskenmerk: uw machtiging aan Bionext voor Adopteer een Kip krijgt ook een uniek kenmerk.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons via Info@adopteereenkip.nl of tel. 030-233 99 77 (werkdagen van 10 tot 16 uur)

Algemene informatie over IBAN vindt u op www.overopiban.nl/consumenten

Als u via de website bestelt, is alleen machtiging voor incasso mogelijk. Doorlopende incasso bij een eigen adoptie, eenmalige machtiging bij een cadeautje.
Incassomachtigingen zijn makkelijk voor u en voor ons en beperken de administratieve kosten en het papiergebruik.
Indien u liever een factuur ontvangt, dan is dit alleen mogelijk als u akkoord gaat met een jaarlijks terugkerende factuur.
Bedrijven kunnen voor hun bestelling uiteraard ook eenmalig een factuur ontvangen.
U kunt voor een bestelling die per factuur betaald gaat worden contact met ons opnemen:

tel: 030 - 233 99 77
mail: info@adopteereenkip.nl

Kippen kijken

Nieuws

8 december 2016
Er heerst een besmettelijke vogelziekte in Nederland: de vogelgriep.