Home >> Hoe werkt het? >> Waarom adopteren?

Adopteer een  kip en geniet van h’eerlijke biologische eitjes!

Kippen zijn van oorsprong bosvogels en voelen zich het best als ze de hele dag lekker kunnen rondscharrelen en actief kunnen zijn. De biologische pluimveehouder verstaat de kunst om hiervoor de juiste voorzieningen te creëren. De kip wordt een kipvriendelijk leven geboden met aangepaste huisvesting, royale uitloopmogelijkheden, kennis van het natuurlijke kippengedrag en een optimale verzorging. Ook krijgt de kip biologisch voer en blijft de snavel intact. Dit vertaalt zich in een betere gezondheid en minder gebruik van diergeneesmiddelen.

 

 

Adopteer een kip NU!

Waarom adopteren

Alle voordelen voor je op een rij

  • Je steunt op een leuke manier een goed doel

  • Je krijgt biologische eieren voor je geld
  • Je draagt bij aan het geluk van kippen
  • Je draagt bij aan het veiligheidsgevoel van kippen
  • Je zorgt voor zekerheid voor de biologische pluimveehouders.

  • Je levert een bijdrage aan de promotie van biologische landbouw

Redenen genoeg om een kip te adopteren!

Hoe krijg ik mijn eieren?

Voordat je besluit om een kip te komen ophalen: de kip blijft van de boer en loopt met honderden vriendinnen op een biologische pluimveehouderij. Met de waardebonnen die je krijgt, kun je biologische eieren afhalen in alle deelnemende winkels. En dat zijn er nogal wat in Nederland!

 

Als je voor jezelf een kip adopteert, dan geef je een doorlopende machtiging af. Je bijdrage wordt dan jaarlijks afgeschreven en je ontvangt jaarlijks waardebonnen voor eieren.

 

Als je een kipadoptie cadeau geeft, dan kun je betalen via een eenmalige machtiging of via iDeal/PayPal. De waardebonnen voor eieren worden dan eenmalig naar het door jou ingevulde bezorgadres verstuurd.

Je kunt kiezen voor een Kipadoptie met 6 doosjes eieren voor €24,50 en een Kipadoptie met 12 doosjes eieren voor €34,50.

 

Zie ook de veelgestelde vragen.

Wat gebeurt er met je bijdrage?

  • 50% van de kipadoptie is een vergoeding van de eieren waar de winkeliers en de pluimveehouders mee betaald worden. 
  • 30% wordt gebruikt voor de promotie van Adopteer een Kip en voor de doelstelling van Bionext. Hier worden ook de bijzondere projecten van Adopteer een Kip uit gefinancierd. 
  • 20% van de kipadoptie gaat naar overhead, waar materialen die je voor je adoptie ontvangt en arbeid uit gefinancierd wordt.

Wist je dat...
al honderden jaren geleden met Pasen eieren geverfd werden?


Bio, anbi