Home >> Wat is biologisch?

Wat is biologisch?

Of je nu al jaren vaste klant bent bij een natuurvoedingswinkel of dat je net uit nieuwsgierigheid je eerste doosje biologische eieren hebt gekocht : je kunt er niet omheen, bio is hot! En dat vinden wij alleen maar logisch. Want biologisch is de meest duurzame manier om landbouw te bedrijven en voedsel te produceren. Het milieu wordt gespaard, biodiversiteit bevorderd, natuurlijke hulpbronnen in stand gehouden, kringlopen bewaard, dierenwelzijn gerespecteerd en het platteland leefbaar gehouden.

Hoe weet je zeker dat je eitjes
biologisch zijn?

Dat is niet zo moeilijk!  Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje'. Het gebruik van dit Europse keurmerk  is verplicht.  Het 'groene blaadje' - dat trouwens ook in zwart of wit afgedrukt mag worden - betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit is gecontroleerd. Dit keurmerk moet dus op het doosje staan.  Daarnaast is het wettelijk verplicht dat er op elk ei een eicode staat. Deze bestaat uit 7 of meer cijfers en letters.  Bij biologische eieren begint deze code altijd met een 0.

 

Wat betekent dit voor de kippen?

Biologische legkippen hebben veel ruimte en kunnen lekker naar buiten. Van oorsprong wonen kippen in het bos. Daarom zorgt een biologische boer ervoor dat er in hun uitloop veel bomen, struiken en hoge grassen staan. Door deze beschutting voelen de kippen zich veilig voor bijvoorbeeld vossen en roofvogels. Ook in hun stal houdt de boer rekening met de specifieke wensen van de kippen. Zo zijn er zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen. Het voer is biologisch, dus onbespoten.

 

Ben je ook overtuigd geraakt van de kracht van biologisch?
Adopteer dan nu een Kip!

Wist je dat...
kippen van modder houden maar niet van regen?


Bio, anbi