Home >> Kadotip: Adopteer een Kip

Kadotip: Adopteer een  Kip 

Ben je op zoek naar een origineel kado? Adopteer een Kip! Daarmee geef je biologische eitjes kado! De kip blijft van de boer, en jij geeft een set waardebonnen voor heerlijke biologische eieren. En je steunt op een leuke manier een goed doel.

 

Wil je de kipadoptie graag zelf? Dan bestel je de bonnen op eigen naam. Je kunt de waardebonnen door de brievenbus laten vallen, of direct een certificaat downloaden om kado te geven.

  

Adopteer een kip NU!

Waarom adopteren

Alle voordelen voor je op een rij

  • Je steunt op een leuke manier een goed doel

  • Je geeft een origineel kado
  • Je draagt bij aan het geluk van kippen
  • Je zorgt voor zekerheid voor de biologische pluimveehouders.

  • Je levert een bijdrage aan de promotie van biologische landbouw

Redenen genoeg om een kipadoptie als kado te geven!

Hoe krijg ik mijn eieren?

Voordat je besluit om een kip te komen ophalen: de kip blijft van de boer en loopt met honderden vriendinnen op een biologische pluimveehouderij. Met de waardebonnen die je krijgt, kun je biologische eieren afhalen in alle deelnemende winkels. En dat zijn er nogal wat in Nederland!

 

Als je voor jezelf een kip adopteert, dan geef je een doorlopende machtiging af. Je bijdrage wordt dan jaarlijks afgeschreven en je ontvangt jaarlijks waardebonnen voor eieren.

 

Als je een kipadoptie cadeau geeft, dan kun je betalen via een eenmalige machtiging of via iDeal/PayPal. De waardebonnen voor eieren worden dan eenmalig naar het door jou ingevulde bezorgadres verstuurd.

Je kunt kiezen voor een Kipadoptie met 6 doosjes eieren voor €24,50 en een Kipadoptie met 12 doosjes eieren voor €34,50.

 

Zie ook de veelgestelde vragen.

Wat gebeurt er met je bijdrage?

  • 50% van de kipadoptie is een vergoeding van de eieren waar de winkeliers en de pluimveehouders mee betaald worden. 
  • 30% wordt gebruikt voor de promotie van Adopteer een Kip en voor de doelstelling van Bionext. Hier worden ook de bijzondere projecten van Adopteer een Kip uit gefinancierd. 
  • 20% van de kipadoptie gaat naar overhead, waar materialen die je voor je adoptie ontvangt en arbeid uit gefinancierd wordt.

Wist je dat...
je een gekookt ei veel makkelijker snijdt met een nat mes?


Bio, anbi